Skip to main content

Van E-61 technologie naar T
Een herwaardering van de traditie. Duurzame techniek.

Bij Ascaso heeft ons team van ingenieurs jarenlang gewerkt aan het differentiëren en perfectioneren van onze espressomachines. En dit heeft ertoe geleid dat we onze benadering van traditie hebben herzien. Om onze projecten te baseren op duurzame techniek.

In de jaren ’60 bracht de ontwikkeling van de E-61 groep vernieuwing in de espressowereld. Het was meteen een succes en werd een van de meest gebruikte systemen in de geschiedenis van de espressokoffie. Ook vandaag nog gebruiken veel fabrikanten het of werken met de principes ervan.

Na bijna 60 jaar is het tijd voor een nieuwe technologie die de tekortkomingen van de oude aanpakt.

Technologie T & Roestvrij Staal
Na de creatie van ons Big Dream-model, waarin we een technisch criterium dat al meer dan 100 jaar wordt gebruikt (gebruik van roestvrij staal in plaats van koper en messing) hebben veranderd, wilden we doorgaan met het creëren van unieke producten. Een product dat ook een keerpunt in de industrie zou betekenen.

Technology T, is een ultramoderne multigroepstechnologie. De techniek is volledig door Ascaso ontwikkeld. Het biedt een grote thermische stabiliteit met een hoge energie-efficiëntie (laag energieverbruik) en schoon en vers water in elk kopje koffie.

Thermoblok groep
Thermische stabiliteit. Kwaliteit in het kopje. Roestvrijstalen water circuit vermindert kalkaanslag.
Onbeperkte stoom. Constante druk. Beveiligd tegen droogkoken.

Veilige koffie
Minimale afgifte van metalen naar de koffie door het gebruik van roestvrij staal.
Voldoet aan de Europese regelgeving EN 16889

Vers water
Het water wordt voortdurend vernieuwd en vers aangevoerd voor iedere koffie. De smaak en de geur van de koffie blijven onaangetast. Omdat het water niet in een boiler blijft staan, wordt het water pas verwarmd wanneer je het nodig hebt, waardoor de kwaliteit niet wordt aangetast.

Energie-efficiëntie
Een van de belangrijkste doelstellingen van de T-technologie was de vermindering van het energieverbruik van de machine. In vergelijking met een traditionele machine wordt gemiddeld 50% bespaard en in vergelijking met andere multiboilermachines 25%.

De Ascaso Barista T is er als 2 en als 3 groeps espressomachine

Ascaso Barista T espressomachine
Ascaso Barista T espressomachine
Ascaso Barista T espressomachine